Weekend aan boord van een sfeervolle zeilklipper

Dit zeilweekend is inclusief

Weekendprijs schip zonder catering: € 110,00 p.p. Voor zelfverzorging staat er een uitgebreide keuken tot uw beschikking. Minimum 22 personen (maximum 26 personen). 

Weekendprijs voor het schip met catering is de prijs op aanvraag. De catering kan bestaan uit:

  • 2x een uitgebreid ontbijt
  • 2x een lunch bestaande uit salade of soep en diverse belegde broodjes
  • Een warme lunch (hotdog of hamburger of pasteitje)
  • 1x een verzorgd diner, bestaande uit voorgerecht, hoofdgerecht en dessert.
  • Tussendoortjes.
  • Tijdens het ontbijt en de lunch is er koffie en thee, en bij de borrel zijn er borrelhapjes.

Minimum 22 personen (maximum 26 personen). Bij dagtochten kunt met maximaal 45 personen aan boord!

De prijs van dit zeilweekend is geldig tot en met 31 december 2022.

Heerlijk genieten van water en wind en sfeer

Kom verder en ontdek het geheim van dit prachtige zeilschip. Zeilen is een fantastische gelegenheid om anderen in een bijzondere omgeving te ontmoeten, banden weer aan te halen, relaties op te bouwen of te verdiepen en samen sportief bezig te zijn. Zeilen brengt u terug naar de dingen die er echt toe doen. Een beetje wind doet wonderen ... Avontuur, ontspanning, buitenlucht, plezier, gezelligheid... een willekeurige greep uit de ongekende mogelijkheden aan boord van de Boekanier.

Zeilen op een 3 Sterren 2-Mastklipper

Op de 3 sterren 2-mastklipper is het luxueus vertoeven. Eenmaal onder tuig proeft u meteen de sfeer die onlosmakelijk aan dit traditionele zeilschip is verbonden. Zij is in haar element op het IJsselmeer, het Wad en de Friese binnenwateren. Actief meevaren als passagier op de Boekanier is mogelijk. De uitstekende accommodatie en eventueel volledig verzorgde catering staan borg voor geslaagde zeiltochten.

Het programma

Vrijdagavond 20.00 uur:
Inschepen, de schipper en de matroos stelt zich voor en maakt u wegwijs op het schip. U kunt de avond aan boord in de sfeervolle salon doorbrengen of één van de uitgaansmogelijkheden in Makkum bezoeken. Ook bestaat de mogelijkheid 's avonds weg te varen en op het IJsselmeer voor anker te gaan. Een romantische nacht op het IJsselmeer.

Zaterdag:
Na het ontbijt volgt het zeilpraatje, waarna we uitvaren en de zeilen hijsen. De te zeilen route wordt mede bepaald door de wind en het getij. U kunt zelf actief meehelpen met het zeilen of heerlijk ontspannen en genieten van het water, de schoonheid van het wad en de rust. De waddeneilanden Texel, Vlieland of Terschelling zijn de favorieten, maar Medemblik of Enkhuizen behoren ook tot de mogelijkheden. Bij mooi weer kunnen we ook besluiten om met het schip een zandbank op te varen en het schip te laten droogvallen. U kunt dan van boord gaan en een excursie van de bemanning krijgen. Uiteraard gaat de schipper met zijn garnalennet verse garnalen vangen, kookt deze direct aan boord met een heerlijk sausje. Samen pellen en heerlijk eten! Op één van de waddeneilanden aangekomen is er volop gelegenheid voor het maken van een strandwandeling of op de fiets een tocht door de duinen maken. Een uitgebreid diner zal 's avonds worden geserveerd. Na het diner kunt u flaneren op het eiland of naar een cafeetjes gaan. Leuke tip is de Walvis. Dit is een bijzonder cafeetje aan het waddenstrand waar u de zon onder kunt zien gaan.

Zondag:
Ontbijt rond 8.30 uur. Omstreeks 10.00 uur vertrek uit de haven. We hijsen de zeilen en zeilen naar Makkum. Onderweg komen we hoogstwaarschijnlijk verschillende zeehonden tegen die lekker aan het luieren zijn op de zandplaten. Aankomst in de haven van Makkum rond 16.00 uur. Afvaarthaven: Makkum; Andere havens zijn in overleg.

9.0 | 1 review

Reviews van gasten

C. Gorterde Vries

9

Zeilweekend op de 'Arbeid adelt' was erg geslaagd! Erg aardige schipper en schippersvrouw, mooie tocht gemaakt, alleen het weer zat niet zo mee. De boot heeft eigenlijk alle comfort, dus zeker voor herhaling vatbaar!

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • parkeren
 • restaurant
 • Familiekamers

Onze partner

Algemeen

Stap aan boord van de sfeervolle zeilklipper in Makkum, geniet een weekend met vrienden, familie, collega's op het schitterende IJsselmeer. Brengt u graag een bezoek aan de waddeneilanden, ontdek het van de andere kan en laat u verrassen door de deze tweemastklipper.

3 Sterren tweemastklipper

Op de 3 sterren tweemastklipper is het luxueus vertoeven.
Eenmaal onder tuig proeft u meteen de sfeer die onlosmakelijk aan dit traditionele zeilschip is verbonden. Zij is in haar element op het IJsselmeer, het Wad en de Friese binnenwateren.


Actief meevaren als passagier op de klipper is mogelijk. De uitstekende accommodatie en eventueel volledig verzorgde catering staan borg voor geslaagde zeiltochten.

Op en afstap plaatsen

Aan boord van de prachtige zeilklipper kan de gast bepalen waar naar toe gevaren wordt en hoe laat er weer afgemeerd wordt, de gast kan ook kiezen uit verschillende op- en afstapplaatsen om zoveel mogelijk aan de wensen van u tegemoet te komen. Het schip kan ook op locatie blijven om uw feest aldaar tot een succes te maken.

Faciliteiten

Maximum aantal personen: 26


Aantal hutten: 9
2 persoonshutten: 5
4 persoonshutten: 4


Na tot in de jaren tachtig vracht te hebben gevaren, is de 'Boekanier' in 1991 opnieuw in de vaart gekomen. De Boekanier is een gezellig schip waar het u aan niets zal ontbreken. Het sfeervolle schip is met speedboot en tapinstallatie van alle gemakken voorzien. De bemanning leert u graag de basis van het zeilen uit zodat u zelf actief mee kunt varen. Zij laten u graag de mooiste plekjes van het IJsselmeer, de Friese binnenwateren en de Wadden zien, waarbij droogvallen op het Wad een belevenis is die u zeker eens mee moet maken!