Zondag onder zeil arrangement met tussenstop op Pampus - Meevaren op de grootste driemast klipper

Bij dit zeiluitje vanuit Muiden naar Pampus is inbegrepen:

  • Vertrek uit Muiden voor een zeiltocht op de klassieke klipper Sanne Sophia van 10:30 tot 16:00 uur
  • Cateringpakket: ontvangst met koffie of thee met appelgebak en vers geslagen slagroom
  • Lunch met frisse salades, vers belegde broodjes, warme groentesoep met balletjes en een kroket

Prijzen 2023: Volwassene: € 60,00 p.p.
Kinderen (0 t/m 12 jaar): € 40,00 p.p.

Het cateringpakket is exclusief drankjes. Drankjes kunt u los aan boord kopen. Het nuttigen van zef meegebrachte consumpties is niet toegestaan.

Entree Pampus (optioneel):
Volwassene: € 14,00 p.p.
Kinderen (4 t/m 12 jaar): 10,50 p.p.

Op vertoon van een geldige Museumkaart, BankGiroLoterij-VIP-kaart of I Amsterdam City Card is het bezoek aan het Forteiland gratis.

Vanaf 1 persoon te boeken.

Data 2024:

  • Helaas is inmiddels de laatste Zondag onder Zeil van 2023 al geweest. We gaan in 2024 weer van start, data volgen z.s.m.

De prijs van deze bijzondere zeilbelevenis is geldig op de opgegeven data en op basis van beschikbaarheid.

Zondag Onder Zeil - Dagje meezeilen op een traditionele klipper

Heerlijk meedeinen en genieten op het ruime dek of ontspannen achterover leunen in de scheepse salon, de bemanning zorgt ervoor dat het je aan niets ontbreekt.

Vanaf Muiden zetten we koers naar het Markermeer. We passeren de zeesluizen, varen langs het Muiderslot, het Koninklijke jacht de Groene Draeck en het gestrande piratenschip Elisabeth Smit. Na de lunch meren we af bij forteiland Pampus!

Programma

10:15-10:30 uur:    Ontvangst
10:30-12:00 uur:    Aanvang vaartocht
±12:00/12:30 uur:  Lunch
13:30-14:30 uur:    Bezoek Pampus (tegen meerprijs, niet verplicht)
14:30-16:00 uur:    Driemasterzeilen naar Muiden

Mogelijke data

Zondag onder zeil wordt gevaren op de veel zondagen tussen half april en eind oktober.

  • Helaas is inmiddels de laatste Zondag onder Zeil van 2023 al geweest. We gaan in 2024 weer van start, data volgen z.s.m.

Er wordt gevaren naar Forteiland Pampus en kan er (optioneel) een bezoek gebracht worden aan Pampus.

Eten & Drinken

In het zeilarrangement is een cateringpakket inbegrepen (exclusief drankjes). Drankjes kunt u los aan boord kopen.

Verzorging aan boord

U wordt ontvangen met koffie of thee met appelgebak en vers geslagen slagroom. In de salon wordt een lunch verzorgd met frisse salades, vers belegde broodjes, warme groentesoep met balletjes en een kroket. 

’s Middags worden diverse borrelhapjes geserveerd.

Overige drankjes zijn los aan boord te koop.

Forteiland Pampus

  Forteiland Pampus werd gebouwd tussen 1887 en 1895. Om Amsterdam te beschermen werd een meesterlijk militair plan ontworpen, de Stelling van Amsterdam. Nadat het haar beschermende functie had verloren raakte het fort in verval tot in de jaren '80 een aantal 'Muiders' zijn gestart met het herstel dat ertoe leidde dat Forteiland Pampus 8 juli 2011 haar deuren opende als eerste Nationale Bezoekerscentrum van de Stelling van Amsterdam.

  Bezoek Pampus of laat u informeren door een gids tijdens een rondleiding over het fort (optioneel bij te boeken). Dit kan eventueel bijgeboekt worden, maar dit is niet persé noodzakelijk: dit kan eventueel ook aan boord nog.

7.5 | 2 reviews

Reviews van gasten

Anoniem

8

Het schip in de haven vinden was wat lastig, maar de tocht en de verzorging aan boord waren top geregeld. Voor herhaling vatbaar.

Anoniem

7

Leuke tocht. Maar omdat er te veel wind stond niet veel kunnen zeilen en eerder terug.

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • parkeren
 • restaurant

Onze partner

Algemeen

De schepen van weleer, bevaren de zeeën weer.
Als levende historie.
Een stukje Hollands Glorie.


Wij bieden u een onvergetelijk verblijf op het water voor groepen vanaf 10 personen, maar ook voor individuele boekers.


Denk daarbij ook eens aan een zakelijke meeting in de verrassende ambiance aan boord van een schip. Of vier uw bruiloft op het water te midden van uw gasten. Bent u toe aan een uitje en wilt u ‘quality time ‘ doorbrengen met familie, vrienden en bekenden? Lekker uitwaaien aan boord van een van onze schepen. Luierend op het dek de wolken aan u voorbij zien trekken. ‘s Avonds aanleggen in een van de gezellige havenstadjes of avontuurlijk droogvallen op het Wad.
We bieden voor ieder wat wils. En of u nu veel of weinig zeilervaring heeft, of u nu jong bent of oud; u bent bij ons aan boord altijd welkom. Onze medewerkers op kantoor en de bemanning aan boord van onze schepen staan voor u klaar.

Onze Vloot

De vloot bestaat uit bijna twitntig schepen. Het zijn veelal traditionele zeilschepen die rond de eeuwwisseling van stapel liepen. De klippers, aken en tjalken zorgden destijds voor het vrachtvervoer over water. Dat ons maritiem erfgoed behouden is gebleven, is te danken aan een aantal enthousiaste liefhebbers. Zij kochten de oude en verwaarloosde schepen op en brachten deze in hun oorspronkelijke staat terug, maar nu als zeilende passagiersschepen of varende salonschepen.

Wat kunt u aan boord verwachten

Afhankelijk van uw groepsgrootte, het gewenste vaargebied en de mate van comfort kunt u uw keuze maken uit één van de traditionele schepen van onze vloot. Op alle schepen is bovendeks genoeg ruimte om uit te waaien. Op een aantal schepen zijn zitvoorzieningen aangebracht om op comfortabele wijze van de omgeving te kunnen genieten. Ieder dagverblijf heeft een eigen sfeer en biedt voldoende ruimte voor het samen gebruiken van maaltijden of gezellig tijd met elkaar doorbrengen. De kombuis is standaard op elk schip uitgerust met een kookmogelijkheid en koelkast.

22 Schepen

Inmiddels is de vloot van Hollands Glorie uitgegroeid tot ca 20schepen en verrijkt met enkele stijlvolle klassieke salonschepen, waaronder de indrukwekkende Hydrograaf. Het schip dat al sinds de jaren 80 wordt ingezet tijdens de landelijke intocht van Sinterklaas. De traditionele zeilschepen hebben als thuishavens Rotterdam, Weesp, Muiden, Amsterdam, Monnickendam, Hoorn en Enkhuizen, en worden beheerd door de schippers/eigenaars. Hollands Glorie zet de schepen in voor tochten, uiteenlopend van uitstekend verzorgde, gezellige dagtochten tot en met avontuurlijke zeilreizen.